Listing 1 - 5 of 5 |
Sort by
|
Choose an application
Koolhydraten in de voeding --- voedingsleer --- Human biochemistry --- Food science and technology --- koolhydraten --- dieetleer
Choose an application
Die Lebensmittelanalytik bildet als angewandte Wissenschaft die Basis zur Untersuchung und Beurteilung von Qualität und Sicherheit unserer Lebensmittel. Das Anleitungs- und Praktikumsbuch beschreibt grundlegende und fortgeschrittene Untersuchungsmethoden. Es vermittelt Basiswissen sowohl über die wichtigsten chemischen und physikalischen Analysenverfahren und deren praktische Durchführung als auch über den theoretischen Hintergrund der Substrate, Analyten und Methoden. Zahlreiche Anwendungsbeispiele zur Ermittlung der Hauptbestandteile, relevanter Minorbestandteile sowie verschiedener Zusatzstoffe und Kontaminanten stehen dabei im Vordergrund. Zusammengestellt wurden klassisch-konventionelle und moderne instrumentelle Analysentechniken. Die zur Durchführung der Analysen notwendige Ausrüstung findet sich in jedem zeitgemäßen lebensmittelchemischen Laboratorium. Das Buch ist für Studierende und die Praktiker in Labor und Betrieb als Anleitung und handliches Nachschlagewerk gleichermaßen geeignet.
Chemistry. --- Food Science. --- Analytical Chemistry. --- Analytical biochemistry. --- Food science. --- Chimie --- Biochimie analytique --- 641.1 --- analytische chemie (scheikunde) --- bewaarmiddelen --- contaminanten --- kleurstoffen --- koolhydraten --- proteïnen --- vetten --- voeding --- voedingsmiddelenchemie --- zoetstoffen --- levensmiddelen --- Food - Analysis - Problems, exercises, etc. --- Food - Analysis. --- Environment. --- Science. --- Analytical chemistry. --- Food --- Industrial engineering. --- Production engineering. --- Environmental chemistry. --- Environmental Chemistry. --- Industrial and Production Engineering. --- Science, general. --- Biotechnology. --- Science, Humanities and Social Sciences, multidisciplinary. --- Food—Biotechnology.
Choose an application
Hét referentiewerk organische chemie voor alle bachelorstudenten met een wetenschappelijke oriëntatie chemie! Deze uitgave zet de succesformule van het basiswerk *Fundamentele begrippen van algemene chemie* verder. - De belangrijkste groepen van organische stoffen worden systematisch behandeld, met de klemtoon op het verband tussen eigenschappen en molecuulstructuren. Zowel de industriële als de biologische producten worden besproken. - Het experimentele karakter van de chemie komt voortdurend aan bod, maar ook de toepassingen in de hedendaagse maatschappij. - Er wordt veel aandacht geschonken aan de reactiemechanismen. - Er zijn afzonderlijke hoofdstukken gewijd aan biochemische stoffen, sachariden, lipiden, proteïnen en nucleïnezuren, evenals aan kunstpolymeren en tensiden. - De vele oefeningen zetten de studenten aan om na te denken over de leerstof en helpen hen bij het assimileren van de informatie. - De klemtoon ligt op het begrijpen van de logische eenheid van experimenten en theoretische beschouwingen. De belangrijkste troeven van dit basiswerk zijn de **erg volledige inhoud**, het **studentvriendelijke** **opzet** en de **aantrekkelijke presentatie**. Naast de theoretische achtergronden wordt ook veel aandacht besteed aan **experimenten en toepassingen van de organische chemie**. **Volledige inhoud** - **Canon van de hedendaagse organische chemie** - **Systematische behandeling van de karakteristieke groepen volgens een vaste patroon**: nomenclatuur, structuur, eigenschappen - Toelichting van de belangrijkste stoffen uit de **biochemie** - Essentie van **kunstpolymeren** en **tensiden** - Consequente **beschrijving van reactiemechanismen** **Studentvriendelijk** - Steeds een **grondige uitleg in eenvoudige taal** - Opbouwende en overzichtelijke **samenvattingen** - Passende **oefeningen** en **opdrachten** - Een bondige formulering van reeds behandelde **basisprincipes** - **Numerieke vraagstukken** bij elk hoofdstuk, die de kans bieden om de kennis van fundamentele begrippen uit de algemene chemie te herhalen en te toetsen. Tijdens de studie van de belangrijkste chemische stofgroepen moet immers het inzicht in de samenhang van de theoretische principes bewaard worden. - **Overzichtsoefeningen** (bijlage 1), die helpen bij het evalueren - Voorstelling van **reactiemechanismen** per stoffenklasse **Experiment- en toepassingsgericht** - Heel wat eenvoudige **proeven** om te beklemtonen dat in de wetenschap alles start met experimenten. De beschrijvingen zijn erg summier gehouden, zodat de uitvoering aangepast kan worden aan de plaatselijke mogelijkheden. - Duidelijke **verklaring van de waarnemingen** - Verband tussen structuur en eigenschappen - **Intermezzos** geven toelichting over het nut van de organische chemie in de samenleving. - Een **verklarende woordenlijst** met een bondige toelichting van de belangrijke termen - **Overzichtelijk register** met de belangrijkste termen
Organic chemistry --- biochemie --- General biochemistry --- atoomfysica --- verzadigde koolwaterstoffen --- lipiden --- metalloïden --- molecuulfysica --- acyclische verbindingen --- natuurlijke grondstoffen --- organische chemie --- methaangas --- alkanen --- C (koolstof) --- spectrofotometrie --- fysica --- 547 --- 541 --- 546 --- Chemie --- Organische chemie --- alcoholen --- aldehyden --- alkenen --- alkynen --- aminen --- aminozuren --- benzeen --- carbonzuren --- carbonzuurderivaten --- ethers --- fenolen --- halogeenkoolwaterstoffen --- ketonen --- koolhydraten --- molecuulstructuren --- nitrillen --- nucleïnezuren --- polymerisatie --- proteïnen --- synthetische polymeren --- thiolen --- Alcoholen --- Aldehyden --- Alkanen --- Aminen --- Aminozuren --- Carbonzuren --- Ethers --- Ketonen --- Koolhydraten --- Koolstofverbindingen --- Koolwaterstoffen --- Lipiden --- Moleculen --- Nucleïnezuren --- Polymeren --- Proteïnen --- Sachariden --- Alcohol --- Alkenen --- Alkynen --- Amines --- Benzeen --- Eiwitten --- Ether --- Fenolen --- Koolstof --- Nitrillen --- Tenside --- Thiolen --- chemie --- organische chemie (ler) --- scheikunde (ler) --- alcohol --- aldehyde --- alkaan --- alkeen --- alkyn --- amine --- aminozuur --- carbonzuur --- ether --- fenol --- halogeenkoolwaterstof --- keton --- koolhydraat --- koolstof --- koolstofbinding --- lipide --- moleculaire structuur --- nitril --- nucleïnezuur --- oppervlakactieve stof (tenside) --- proteine --- Inleidingen - Hand- en leerboeken Chemie --- Organische chemie (Chemie der koolstofverbindingen) --- (zie ook: surfactant) --- (zie ook: organische scheikunde) --- 547 Organic chemistry
Choose an application
In opdracht van Flanders' Food, competentiepool van de Vlaamse Voedingsindustrie.
Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Food Sciences (General). --- voeding --- Nutritionary hygiene. Diet --- gezondheid --- Voedingsleer --- Voedingsmiddelen --- Voeding en gezondheid --- 613 --- 641 --- 671 Gezondheidszorg. Preventie --- 642 --- voedingsleer --- 613.2 --- 641.1 --- prebiotica --- probiotica --- suikers --- vetten --- vetzuren --- vezels --- voedingscomponenten --- voedingsmiddelentechnologie --- zout --- 612.392 --- Koolhydraten --- Prebiotica --- Probiotica --- Suiker --- Synbiotica --- Vetten --- Vetvervangers --- Vetzuren --- Vezels (voedingsvezels) --- Voedingsingredienten --- Zoetstoffen --- Zout --- Glycemie --- Ingrediënten --- Suikers --- Vezels (voeding) --- 628.4 --- Hygiene generally. Personal health and hygiene --- Voeding. Voedsel--(zie ook {392.8}) --- levensmiddelen --- ingrediënten --- departement Biotechniek --- opleiding biotechnologie --- Voeding --- Suikerspiegel --- Voedingsmiddelencontrole --- Voeding-Verzorging --- Gezondheid --- Voedingshygiëne --- Provincie West-Vlaanderen --- Voedingsmiddel --- Vetzuur --- Zoetstof --- Voedingsvezel --- Voedselveiligheid --- Verzorging-Voeding --- Gedrag --- Drank
Choose an application
Dit boek geeft een overzicht van de relatie voeding en gezondheid en van functionele componenten in levensmiddelen. In de huidige context van welvaartsziekten en het toenemend gebruik van gezondheidsbevorderende ingrediënten, is dit boek een hulpmiddel om de relatie tussen voeding en gezondheid beter te begrijpen.Het boek omvat twee luiken. In een eerste luik wordt een overzicht gegeven van de functionele componenten in levensmiddelen, met aandacht voor functionele koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en sporenelementen en secundaire plantmetabolieten (polyfenolen). Voor elk van deze voedingscomponenten wordt hun voorkomen en gehalte in de verschillende voedselgroepen besproken, hun biobeschikbaarheid in het lichaam en hun mogelijke effecten op het metabolisme van de mens.In een tweede luik wordt de relatie voeding en gezondheid besproken aan de hand van epidemiologische gegevens. Verschillende chronische degeneratieve aandoeningen die voor ons land belangrijk zijn, met name hart- en vaatziekten, verschillende vormen van kanker, obesitas, diabetes, osteoporose en neuro-psychiatrische aandoeningen komen aan bod. Hierbij wordt bijzondere aandacht besteed aan de mogelijke rol van voeding in het ontstaan van - en de bescherming tegen - specifieke medische aandoeningen bij de mens.
Agrotechnology and Food Sciences. Human Nutrition --- Human Nutrition (General). --- voedingsleer --- voeding --- Food science and technology --- levensmiddelenonderzoek --- componenten --- gezondheid --- 641 --- 671 Gezondheidszorg. Preventie --- Voeding --- gezondheidsopvoeding --- levensmiddelen --- 642 --- 613.2 --- 628.4 --- 641.1 --- epidemiologie --- functionele voedingsmiddelen --- koolhydraten --- metabolieten --- pathologie --- polyfenolen --- proteïnen --- sporenelementen --- vetten --- vitaminen --- voedingscomponenten --- voedingsmiddelen --- voedselveiligheid --- 612.392 --- Morbiditeit --- Voedingsleer --- Diabetes --- Functionele voedingsmiddelen --- Gezondheid (mentaal) --- Gezondheid --- Hart- en vaatziekten --- Kanker --- Levensmiddelen --- Osteoporose --- Overgewicht --- Ziekte en voeding --- Ziekten --- Voeding en gezondheid --- cardiologie (hartziekten) --- diabetes mellitus (suikerziekte) --- eiwitten --- metabool syndroom --- obesitas (vermageringsdieet) --- oncologie (gezwelziekten) --- osteoporose --- psychiatrie --- vaatziekten (bloedvatenziekten) --- vetzuren --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- Voeding. Voedsel--(zie ook {392.8}) --- Voedingsleer; algemeen --- (zie ook: vaatziekten) --- (zie ook: alvleesklier, insuline) --- (zie ook: psychologie) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- cardiovasculaire aandoeningen --- diabetes --- kwaadaardige gezwellen --- obesitas --- voedingshygiëne --- Voeding-Verzorging --- Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding --- Cardiologie --- Obesitas --- Geestelijke gezondheidszorg --- Voedingsstoffen --- Suikerziekte --- Gezondheidszorg --- Provincie West-Vlaanderen --- Verzorging-Voeding --- Gezondheidsopvoeding --- Ziekte --- Voedingsstof --- Diabetes mellitus --- Hart- en vaatziekte --- Gedrag --- Drank
Listing 1 - 5 of 5 |
Sort by
|